Секурит и триплекс

Секуритът е закалено стъкло и при счупване се разпада на малки парченца, които са безопасни за хората.

Секуритните стъкла - това са закалени стъкла, които са устойчиви на натиск, опън, якост, неравномерни натоварвания, температурни колебания. При счупване се нарушава равновесието на слоевете и се разпада на малки фини частици, без остри ръбове - нямат маса, не нараняват, не порязват, което ги прави безопасни стъкла. Тези стъкла се приемат като авариен изход на превозното средство, когато се наложи да бъде използван такъв. При възникване на събитие застрашаващо живота, счупването е наложително. Внимание! Закалените стъкла се чупят трудно. Използват се аварийни чукчета, ако липсват се използват подръчни средства с остър и твърд връх - камък, брадва, твърда керамика, масивен нож. Удря се рязко върху повърхността на стъклото, нарушава му се равновесието и се счупва. Не бива да се удря с невъоръжена ръка, крак тяло.

Триплекс е ламинирано стъкло от два слоя обикновено стъкло, които са слепени с устойчив безцветен поливинилбутирал. Триплексът не се разпада, а се начупва на отделни фрагменти, които остават залепени за филма и не могат да наранят хората. Бронираните стъкла са вид триплекс и се изработват от многопластово стъкло - това е стъкло от няколко броя стъкла слепени с безцветен филм/слой.

Ако имате колебание за монтаж или изработка на бронирано стъкло, ние можем да Ви дадем нужната информация. Бъдете сигурни, че  ще Ви отделим необходимото внимание.

Глас Русе

Автостъкла

Имате нужда от стъкло за Вашето МПС на изгодни цени, качествен и бърз монтаж